Archief

Eerste ambassadeur bekend van Den Haag Fossielvrij

Hans Opschoor zei het al in 2010. Den Haag, als Internationale Stad van Vrede en Recht, zou voorop moeten lopen in de strijd tegen klimaatverandering.

Investeren in de oorzaak van oorlog?

“Klimaatverandering veroorzaakt droogte en voedselschaarste”, zegt Opschoor. “En dat leidt tot oorlogen en (klimaat)vluchtelingen.” Dat is precies waarom wij gemeente Den Haag vragen om de financiële banden met de fossiele industrie te verbreken.

Rijker worden

Hoe krom zou het zijn als Den Haag, die de woorden Vrede en Recht in haar logo draagt, rijker zou worden van kolen, olie en gas. Oftewel, de grote oorzaak achter klimaatontwrichting, veel oorlogen en (klimaat)vluchtelingen?

Hoogleraar Milieueconomie

We zijn trots dat Hans Opschoor onze ambassadeur is. Sinds 1971 werkt hij als wetenschapper op het snijvlak van milieu, klimaat en economie. Voordat hij met emeritaat ging, was hij hoogleraar Milieueconomie en Duurzame Ontwikkeling aan het Institute of Social Studies in Den Haag.