Archief

Lancering petitie Den Haag Fossielvrij

celebrate earth day

Wat een start! In het eerste weekend van de petitie al 125 handtekeningen! De petitie Den Haag Fossielvrij is gelanceerd op de Dag van de Aarde (22 april 2016) en loopt tot de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2016).

Fossielvrije toekomst

Zo veel handtekeningen in zo’n korte tijd. Dat betekent volgens ons dat een fossielvrije toekomst leeft. Dat mensen klaar zijn met kolen, olie en gas. Dat het nu tijd is voor wind, zon en water. En hele nieuwe vormen van schone, veilige en gezonde energie. Zoals energie uit algen.

Sturen met geld

Daarom overtuigt de wereldwijde Fossielvrij-beweging investeerders van de noodzaak om hun geld te verplaatsen. Want voor de energierevolutie is geld nodig. We kunnen pas echt vaart maken als grote organisaties hun geld investeren in duurzame bedrijven. Waar ze dat geld vandaan moeten halen? Makkelijk: hun aandelen kolen, olie en gas verkopen. Wie wil er nou investeren in een doodlopende weg?

Energietransitie kan in 10 jaar

Als (invloed)rijke organisaties sturen met hun geld, kan de energietransitie al in 10 jaar voltooid zijn. Dat hebben wetenschappers van de Univerity of Sussex onderzocht. Investeer in de oplossing van klimaatverandering, niet in het probleem.