ArchiefGeen nieuwe fossiele projectenWarmtelinQWarmterotonde

“Den Haag, kies voor een fossielvrije warmterotonde”

Vieze restwarmte uit de fossiele Rotterdamse haven? Gemeente Den Haag biedt moedig weerstand. Lukt het de gemeente om op te boksen tegen de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag (MRDH)? Femke Sleegers van Den Haag Fossielvrij sprak de aanwezigen bij de Haagse Commissie Bestuur moed in. “Den Haag, houdt stand!”

Zweem van vieze restwarmte

Den Haag Fossielvrij vindt dat de miljarden die naar de warmterotonde zouden gaan, veel beter besteed zijn aan lokale écht duurzame ondernemers. En die wachten momenteel op een duidelijke keuze voor een fossielvrije toekomst. “Waar ook maar een zweem van vieze restwarmte in de lucht hangt, durft geen enkele ondernemer of investeerder een cent te steken in lokale warmteprojecten,” sprak Femke namens Den Haag Fossielvrij.

Den Haag kiest voor fossielvrije warmterotonde

Burgemeester Van Aartsen beloofde de raad om vast te houden aan een fossielvrij warmtenet. Dus geen kolenwarmte voor Haagse huizen. En ook geen petrochemische warmte. Alleen 100% schone warmte, opgewekt door lokale ondernemers.

Houdt stand!

Het past de Internationale Stad van Vrede en Recht om te kiezen voor een snelle fossielvrije toekomst. Dus wij zijn blij met uw duidelijke ‘nee’ tegen de warmterotonde. Den Haag, houdt stand!

Nalezen?