ArchiefGeneration Discover

Generation Discover is greenwashing van Shell 

Shell organiseerde Generation Discover om kinderen te laten ervaren om – quote – hoe gaaf de wereld er in de toekomst uit kan zien. Generation Discover is je reinste greenwashing. Den Haag Fossielvrij initieerde het protest tegen het festival. Met hulp van de Nederlandse Klimaatbeweging werd het protest gróóót!

Toekomst? Fossiele industrie? Gaaf? Bij ons schieten heel andere beelden op ons netvlies als we denken aan Shell en de toekomst. Shell heeft klimaatbeleid decennialang tegengewerkt en claimt nu de oplossing. En wel door 8-jarige kinderen warm te maken voor schone technologie. Ja, dat schiet lekker op. Ondertussen gaat het bedrijf gewoon door met pompen. Shell was en is voor méér dan 99% een fossiel bedrijf.

Protest tegen Generation Discover

In een paar dagen tijd organiseerden we protest tegen Generation Discover.

  • Het startschot tegen de greenwashing van Shell was ons opinieartikel Duurzaam Gezicht van Shell is vals. Het werd gepubliceerd in Trouw. Met Joeri Oudshoorn van de Haagse Stadspartij.

  • Tijdens het 5-daagse festival zorgden we – samen met De Nederlandse Klimaatbeweging – voor een aanhoudende Twitterstorm. Die bleek besmettelijk. Er bleek in Nederland veel onuitgesproken verontwaardiging te bestaan over de mooispraak van Shell. Ook onder onverwachte mensen, zoals een directeur van bank. Zie #GenerationDiscover  #TheRealShell

  • Burgemeester Van Aartsen opende het festival. Hij schijnt toen rare dingen te hebben gezegd. We schreven een blog.

  • Om nooit te vergeten wat Ben van Beurden ná Parijs nog beweerde, maakten we een paar filmpjes.

Mainstream media berichten over tegengeluid

Heeft het nou zin, al die moeite voor een PR-scheet van Shell? Ja. Want vóór wij van ons lieten horen, namen alle media kritiekloos het verhaal van Shell over. En voor je ’t weet gaan mensen Shell nog geloven op hun mooie blauwe ogen. Door onze actie:

Zorgt Shell straks voor een betere toekomst

SHELL greenwashing meme FLOOD
geen subsidie voor Shell
previous arrow
next arrow
Slider