ArchiefFossiele hoofdkantoren

Laatste stuiptrekkingen fossiel beleid Den Haag?

opinie acquisitie gas en olie AD

Wat? Gaf gemeente Den Haag Shell een ton subsidie? Wááát? Verleidt Den Haag de olie- en gasindustrie om hun hoofdkantoren in de stad te vestigen? Wij schreven twee opiniestukken over dit fossiele beleid dat zo botst met de mooie duurzame plannen van de gemeente.

Een ton voor kindermarketing door Shell

Kindermarketing van Shell is tot daar aan toe. Maar waarom moeten de burgers van Den Haag daaraan meebetalen, vroegen Femke Sleegers en Christine Teunissen zich af. Op 18 januari debatteert de gemeenteraad over de omstreden subsidie.

 

Met fossiel beleid creëert Den Haag geen banen

De Gemeente Den Haag gokt op het verkeerde paard door bedrijven uit de olie- en gassector binnen te halen vanwege de werkgelegenheid. Welke werkgelegenheid, vragen wij ons af. ‘Heeft de gemeente het nieuws gemist dat het over is met olie en gas?’