Archief

Wanneer verklaart Den Haag zich fossielvrij

“Daarom hopen wij dat gemeente Den Haag zich binnenkort unaniem fossielvrij verklaart.” Zo eindigde onze inspraak over de risico’s van fossiele beleggingen, de risico’s van wethouders die langs elkaar heen werken en de risico’s van links-rechtsdenken.

Vanzelfsprekend

“Natuurlijk hebben we de ambitie om Den Haag Fossielvrij te verklaren”, zei wethouder Tom de Bruijn (D66). “Dat is vanzelfsprekend.” Over de termijn waarop, kon hij nog niets zeggen. Hij wilde eerst met zijn collega wethouder Wijsmuller overleggen. Dennis Groenewold van D66 steunde onze wens om Den Haag unaniem fossielvrij te verklaren.

Inspraak lezen

Lees onze inspraaktekst

Schriftelijke vragen en antwoorden

Antwoorden van het college op de schriftelijke vragen over de klimaatrisico’s beleggingen.