ArchiefEneco

Pauline Krikke wordt onze nieuwe Klimaatburgemeester

Pauline Krikke wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. Den Haag Fossielvrij feliciteert haar met deze verantwoordelijke functie in een spannende tijd. “We hopen dat zij onze klimaatburgemeester wil zijn. Dat zij Den Haag snel en goed door de transitie naar een schone, gezonde en veilige samenleving kan leiden.”

“Pauline Krikke houdt van natuur en dieren”, zegt Femke Sleegers van burgerbeweging Den Haag Fossielvrij. “We zijn benieuwd hoe ze over het klimaat denkt. Ook Den Haag wordt geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Wie in deze tijd op een beslissende positie zit, heeft een grotere verantwoordelijkheid dan ooit te voren.”

Klimaatburgemeester

Den Haag Fossielvrij vraagt mevrouw Krikke om de eerste klimaatburgemeester van Nederland te worden. De burgerbeweging wil dat de nieuwe burgemeester de officiële taak op zich neemt om onze stad te beschermen tegen (verdere) opwarming van de aarde. Sleegers: “Dat is een pet die een burgemeester perfect past. Want een burgemeester gaat over de veiligheid in de stad, is politiek onafhankelijk en zit voor de lange termijn.”

Klinkend welkom voor #KlimaatBGM

Om hun vraag kracht bij te zetten, verwelkomt Den Haag Fossielvrij met een grote groep inwoners de nieuwe burgemeester op de dag van haar installatie met het lied Sing for the Climate. Teams van scholen, bedrijven, maatschappelijke groepen, burgerinitiatieven, koren en verenigingen zingen mee. Sing for the Climate is in 2012 in België door 80.000 mensen gezongen.

Samen kunt u het verschil maken