ArchiefHaags Klimaatpact 2030

Uithof tekent als 300e organisatie het Haags Klimaatpact

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis, tekende directeur Eugène de la Croix van wintersportcentrum De Uithof als 300e organisatie het Haags Klimaatpact

“Een wintersportcentrum slurpt energie, dus als er één handtekening veelzeggend is, is het deze wel”, sprak Femke Sleegers van Den Haag Fossielvrij in haar felicitatiespeech (zie onder). “Wat ik ook mooi vind, is het plezier dat er bij De Uithof van af spat. Het is haast een sport voor hen, om klimaatneutraal te worden.”

Directeur De La Croix vertelde de aanwezigen over alle maatregelen die hij heeft getroffen om de Uithof klimaatneutraal te maken. GroenLinks-fractievoorzitter Arjen Kapteijns memoreerde de ontstaansgeschiedenis en de power van het Haags Klimaatpact. Hij bedankte Den Haag Fossielvrij voor de grote rol die we hebben gespeeld. “Zonder jullie had het pact er niet gelegen zoals het er nu ligt.”

Het Haags Klimaatpact is een pakket met maatregelen om Den Haag in 2030 klimaatneutraal te maken. 13 van de 15 partijen in de Haagse raad hebben het pact ondertekend. Het doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn is overgenomen in het coalitieakkoord 2018-2022.

Lees ook het persbericht over de 300e handtekening van de Uithof

Meer over de duurzame maatregelen van de Uithof en de speeches van Femke De La Croix:

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Felicitatiespeech van Femke bij 300e ondertekening door Uithof

Dit is een bijzonder moment! De Uithof tekent als 300e organisatie het Haags Klimaatpact, met maatregelen om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Het is natuurlijk bijzonder dat juist de Uithof de 300e handtekening zet. Een wintersportcentrum slurpt energie, dus als er één handtekening veelzeggend is, is het deze wel.

De Uithof heeft niet de makkelijkste weg gekozen. Wat de Uithof presteert is een groot voorbeeld, voor de bezoekers van de uithof, voor de gemeente en voor andere ondernemers. Als een wintersportcentrum het kan, kan iedereen het! 

Wat ik ook mooi vind, is het plezier dat er bij de uithof van af spat. Het is haast een sport, om klimaatneutraal te worden. 

Wat nou standaardoplossingen? Slim kijken naar je gebouw, je core business, je omgeving, en de kick die het geeft om met al die ingrediënten weer dichter bij klimaatneutraal te komen, bij 0 op de meter. 

Van de wet hoeft het nog niet, maar de uithof gaat de wedstrijd aan. En wint!

De Uithof bevindt zich in goed gezelschap. Onder de 299 organisaties die het Haags Klimaatpact eerder tekenden zitten: huisartsen, het longfonds, basisscholen, kinderdagverblijven, horeca, zoals die op de grote markt, Parkpop, winkeliers van de Passage, duurzame ondernemers, musea als het gemeentemuseum en het Omniversum, ASN Bank, NS en natuurlijk de sportclubs als Klein Zwitserland en…

Precies, ADO

Onze Anne heeft ze met onvermoeibare energie aangeschreven.

Want klimaatverandering vraagt iets extra’s van ons allemaal…

Van burgers zoals Anne, bedrijven, van wethouders, van raadsleden.

Het klimaat biedt ons niet de luxe om te zeggen: dit hebben we geregeld, nu kunnen we achteroverleunen. 

Het is een strijd, een gevecht, maar het is het waard.

De 300 organisaties die het Haags Klimaatpact tekenden, zijn bereid om harder te rennen voor het klimaat. 

Samen geven ze stevige steun aan raadsleden voor ambitieus klimaatbeleid. En, hoewel het Haags Klimaatpact een document is van de raad, kan ook het college zich gesterkt weten.

Wij, van Den Haag Fossielvrij, hopen dat u zich laat inspireren door de winnersmentaliteit van de Uithof, om samen te zoeken naar onverwachte oplossingen, om samen harder te rennen dan misschien hoeft, van uw baas, van uw fractie. 

Om samen onze longen uit ons lijf te rennen voor het klimaat.

Net als bij sporten, geldt, zonder afzien niet gesport. Zonder afzien geen resultaat. 

Samen voor een klimaatneutraal 2030!