Fossiele hoofdkantorenIn de mediaNieuwsShellSnelle en eerlijke transitie

Dader Shell is de eregast op Wiebes’ Klimaatdag’

Scheiding van Shell en staat

Gaat Shell binnenkort het geel in het logo omzetten naar fris groen? Het bedrijf presenteert zich immers al tijden als de duurzaamste en de schoonste, dat het knal en knal groen is! De hoge notering op de lijst van ’s werelds grootste broeikasgasuitstoters spreekt Shell hierin tegen, het staat namelijk op Nr. 9. Het bedrijf blijft onveranderd volop investeren in de groei van de olie- en gasproductie en is daarnaast ook betrokken bij allerlei zeer onfrisse zaken. En hoe gaat onze overheid hiermee om? Shell mocht zich een warm welkom heten als eregast op Wiebes’ Klimaatdag …Terecht dat tien organisaties lieten weten dat dit absoluut niet kan en zij vinden, net zoals de Kerk en de Staat, dat Shell en de Staat gescheiden moeten zijn.

Link naar AD-artikel ‘Dader Shell is de eregast op Wiebes’ Klimaatdag’ 👇https://www.ad.nl/…/dader-shell-is-de-eregast-op…/