Archief

Den Haag kiest voor groene, fossielvrije stroom!

groene stroom aangenomen

Geweldig nieuws! Den Haag Fossielvrij heeft stap 1 gewonnen. Na een korte campagne van 3 (!) dagen krijgt de gemeente groene stroom! De aanbesteding aan kolenboer Engie/GDF Suez wordt niet verlengd. Er komt een aanbesteding voor groene stroom van een duurzame leverancier.

Dit is het resultaat van een vliegensvlug opgezette motie van GroenLinks Den Haag en de Haagse Stadspartij naar aanleiding van onze campagne Den Haag, kies voor groene stroom. De motie is met een ruime meerderheid – van links tot rechts – aangenomen. Het hele college steunt de motie.

Snelheid en slagkracht

Dit was de kortste campagne ooit. Hij duurde 3 dagen. We waren nog niet eens warmgelopen! Fijne samenwerking met GroenLinks en Haagse Stadspartij! En wat een vaart in de politiek! Precies de snelheid en slagkracht die nodig zijn in de strijd tegen klimaatverandering.

Er verandert iets

Wij zien het als een teken dat er nu écht iets gaat veranderen. Dat de omslag naar schone energie in de broodnodige stroomversnelling komt. Werd hoog tijd, want er staat nogal wat op het spel. Bovendien, wie wil er nou géén groene energie?​

Dank, gemeente Den Haag voor het volmondige ‘ja’ op groene stroom. Dank ondertekenaars van de petitie. Jullie trokken de grens en lieten de gemeente weten dat kolenstroom echt niet meer kan. En dank Greenpeace Nederland voor deze landelijke lokale prachtcampagne!

Den Haag is om, nu de andere 166 gemeenten met sjoemelstroom nog!
Steun de campagne van je gemeente of begin zelf een petitie