Een tandje erbij voor het klimaat!

8 september 2016

De allereerste grootschalige actie van Den Haag Fossielvrij was een succes. Voorafgaand aan de eerste raadsvergadering na de zomervakantie vroegen we aan de raadsleden: Allemaal weer paraat? Tandje erbij voor het klimaat!

Resultaat

  • Meer dan 200 fietsers
  • Steun van 46 klimaatvriendelijke en duurzame organisaties
  • Gemeente Den Haag brengt het beleid in lijn met de 1,5-graden doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs. 
  • Start van de Haagse Klimaatbeweging; een netwerk van verschillende inwoners en organisaties die elk op hun eigen manier klimaatverandering bestrijden.

Video

Video afspelen
“Nog altijd heerst het idee dat het klimaat zich wel aanpast aan de tijd die we nodig hebben om geleidelijk over te stappen op schone energie. Maar ondertussen dendert de klimaatontwrichting keihard door. Het is hoog tijd om het klimaat voorop te stellen. Om te stoppen met beleid dat de zeespiegel van de Noordzee doet stijgen.”
Femke Sleegers
in het item van Cineac TV

Foto's

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

“Breng het Haags gemeentebeleid in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs”

Op de 1e dag van het nieuwe politieke seizoen had een brede coalitie van Haagse organisaties een dringende boodschap aan de gemeentepolitiek: tandje erbij voor het klimaat!

Breed gedragen

Voorafgaand aan de 1e raadsvergadering van het nieuwe politieke seizoen, trok er een aanstekelijke en veelkleurige fietsparade door Den Haag. Een unieke coalitie meer dan 40 organisaties, die stuk voor stuk te maken hebben met de gevolgen van klimaatverandering of werken aan oplossingen voor het klimaatprobleem.

Van het Malieveld naar het Provinciehuis

Alle vrolijk versierde fietsen verzamelden op donderdagavond 8 september om 18.00 uur op het Malieveld. Na een kleine ronde door de stad, en een fotomoment voor het Vredespaleis, eindigden we op het binnenplein van het Provinciehuis. Daar gaven we de woordvoerders en wethouder duurzaamheid onze krachtige boodschap mee: breng het Haags klimaatbeleid in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.

Lees ook ons persbericht en het verslag van Martijn

 

Wervingsfilmpje 1e Haagse Fietsparade voor het Klimaat