Steun uit de Stad voor het Haags Klimaatpact

Ons doel: "Haags Klimaatpact in het coalitieakkoord"

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, als politieke partijen vooral bezig zijn zich te profileren, legden wij de nadruk op hun overeenkomsten. 14 van de 15 lokale politieke partijen in Den Haag hebben het Haags Klimaatpact gesloten. Daarin hebben de partijen – van links tot rechts (78% van de raad) afgesproken om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Wij startten een campagne om te laten zien hoe breed ook de steun in de stad is voor ambitieus klimaatbeleid. 

 

Resultaten

  • 2030 klimaatneutraal is overgenomen in het coalitieakkoord 2018 – 2022 van gemeente Den Haag 
  • Liesbeth van Tongeren is benoemd als de eerste wethouder Duurzaamheid en Energietransitie. 
  • Bijna 300 bedrijven en organisaties in de stad spreken hun steun uit voor het Haags Klimaatpact. Waaronder: ADO Den Haag, NS, Monkey Town, de Uithof, het Gemeentemuseum, kinderdagverblijven, café’s, geloofsinstellingen, ASN Bank en scholen. 
  • Raadsleden van 12 politieke partijen waren aanwezig bij de onthulling van de nieuwe naam van het Spuiplein, die vernoemd werd naar de eerste wethouder Energietransitie van Nederland (een titel die op dat moment nog niet bestond).

Coalitieakkoord: 
Den Haag in 2030 klimaatneutraal!!!

“Meerdere punten uit Haags Klimaatpact zijn opgenomen in het coalitieakkoord. Het is een belangrijke stap dat Den Haag in 2030 klimaatneutraal wil zijn. De stad mag trots zijn op dit beleid. Het past bij de urgentie van klimaatverandering en het past bij de stad van Vrede en Recht.” 

Dit is geweldig nieuws! Maar we blijven scherp. Er is snel meer geld nodig en tussendoelen. Lees meer in ons persbericht over het coalitieakkoord (19 juni 2018)

Veel steun uit de stad voor het Haags Klimaatpact

300+ organisaties steunen het Haags Klimaatpact

Meer dan 300 werkgevers steunen het Haags Klimaatpact om in 2030 klimaatneutraal te zijn. 

Ook NS, de Uithof en Parkpop hebben inmiddels getekend voor het Haags Klimaatpact. Met zoveel en ook zo’n breed mandaat uit de stad krijg je toch zin om de stad klimaatneutraal te maken voor 2030?

Lees meer op onze site die we speciaal maakten voor het Haags Klimaatpact

19 april 2018 – In de allereerste Haagse gemeenteraadsvergadering van seizoen 2018 – 2022 organiseerden wij flink veel aandacht voor het Haags Klimaatpact. Alle raadsleden kregen een goodiebag en 7 jongeren spraken in.

Lees meer in het verslag ‘Jongeren in de Raad’

Maja (17): "Jullie zijn straks allemaal dood"

Onze brief aan de formateur

“Wij vertrouwen erop dat we het Haags Klimaatpact, dat zó breed wordt gedragen, in z’n geheel terug zien in het nieuwe coalitieakkoord.”

Wij schreven een open brief aan formateur Edith Schippers (13-4-2018).

Wat is de verkiezingsuitslag voor het Haags Klimaatpact?

21 maart 2018 – Hoeveel zetels heeft het Haags Klimaatpact? Op de verkiezingsavond in het Spui hielden wij de tussenstanden bij. Groen zijn de partijen die het Haags Klimaatpact hebben getekend. Rood de partijen die het Klimaatpact niet steunen.

Na de verkiezingsuitslag heeft Den Haag het Haags Klimaatpact harder nodig dan ooit. Daarom roepen we iedereen op, steun het Haags Klimaatpact!

Lees meer in het persbericht Verkiezingsuitslag vraagt om Klimaatpact

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Elke klimaatheld een eigen plein

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

10 maart 2018 – 10 pleinen in Den Haag kregen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen tijdelijk een nieuwe naam. We vernoemden de pleinen naar de klimaathelden binnen het gemeentebestuur van Den Haag die het Haags Klimaatpact steunden. 

“Ondanks ideologische verschillen hebben ze een ambitieus plan voor het klimaat geschreven. Daarmee tonen ze het leiderschap en de samenwerking die is nodig om het klimaatprobleem op te lossen.”

Lees meer 

Raadsleden aan het woord over het Haags Klimaatpact (videoplaylist)

Onze inbreng aan basis van Haags Klimaatpact

Januari 2017 – Aan de basis van het Haags Klimaatpact ligt ons ‘verkiezingsmanifest’. Op basis van dit document startten de raadsleden hun regelmatige bijeenkomsten die in juni 2017 uitmondden in de handtekening van 8 partijen – van links tot rechts – onder het Haags Klimaatpact. Een staaltje politiek waar ze trots op mogen zijn!

Lees meer in het persbericht 8 partijen – van links tot rechts – tekenen Haags Klimaatpact