Sluit je aan bij Den Haag Fossielvrij

Geïnteresseerd in onze doelen en werkwijzen? Lees hier over burgerbeweging Den Haag Fossielvrij

Word vrijwilliger bij Den Haag Fossielvrij

Actie >> Rechtszaak tegen de aanleg van de Botleksmeerpijp

Wij voeren momenteel een rechtszaak tegen de aanleg de Botleksmeerpijp, door sommigen kortweg smeerpijp genoemd en door de GasUnie eufemistisch Warmtelinq. Een pijp die het hele jaar door fossiel gestookte warmte de provincie wil rondpompen om huizen van warmte te voorzien. We hebben die warmte sowieso het hele jaar door niet nodig en bovendien hebben we lokaal genoeg echt duurzame bronnen die ons van energie en warmte kunnen voorzien. Wij willen dat daar volop wordt ingezet, dan de aanleg van een pijp die bijna niemand wil. (Achtergrondartikel https://www.denhaagfossielvrij.nl/2021/05/10/de-warmtelinq-ons-al-jaren-een-pijp-in-het-oog/) Toch blijven het rijk, de provincie en enkele lokale partijen proberen deze fossiele smeerpijp er door te drukken.
Nu er een nieuwe gemeenteraad is, en de zittingen van de rechtszaak dichterbij komen, willen we meer acties organiseren, liefst samen met andere groepen die, om welke reden dan ook, ook tegen de aanleg zijn.
We hebben nu vooral n.a.v. deze actie hard vrijwilligers nodig voor de functies: 

Websitebouwer

Met spoed hebben wij een websitebouwer nodig die wil helpen onze website te vernieuwen, aan te passen en eventueel ook regelmatig ondersteuning biedt. Onze site is gebouwd in WordPress, dus een goede kennis daarvan is gewenst.

De campaigner
Deze bedenkt en/of coördineert online en offline acties

De redactieassistent en contentmanager plaatsen in overleg content, tekst en (audio)visuals, op onze sociale media.

Naast deze actie zijn enthousiaste communicatieve denkers en doeners met een groen en duurzaam hart en die willen bijdragen aan een gezond en fossielvrij klimaat altijd welkom.

Voor contact:    Dick van der Toorn   dick@denhaagfossielvrij.nl

Kom naar onze acties

We organiseren kleine instant-acties. En grote evenementen waarbij we zo veel mogelijk mensen betrekken. Volg ons op Facebook, Twitter en MeetUp. Of houd deze site in de gaten.

Zing voor het Klimaat

“And do it now, now, now!” Zingen voor het klimaat is een van de prettigste manieren om te strijden tegen klimaatontwrichting. Meld je aan voor een repetitie van Klimaatkoor 070.

Doneer

Wij zijn een burgerbeweging met een minimaal budget. Help ons om zoveel mogelijk mensen op de been te brengen voor het klimaat. Hoe luider onze stem, hoe meer impact onze acties hebben.