Archief

Ruud Koornstra ambassadeur van Den Haag Fossielvrij

“De energierevolutie is al bezig”, zegt Ruud Koornstra. “Maar het gaat nog te langzaam. Willen we er echt alleen op gokken dat Shell groen wordt?”

Snel overschakelen op duurzaam

Fijn dat Ruud Koornstra onze ambassadeur wil zijn. Want ook Fossielvrij Den Haag wil niet wachten tot de groene vlag uitgaat aan de Carel van Bylandtlaan. Als we gevaarlijke klimaatontwrichting willen voorkomen, moeten we zo snel mogelijk overschakelen van fossiel op duurzaam.

Gevolgen voor geld

Zolang je eigen straat nog niet overstroomt, lijkt klimaatverandering misschien ver weg. Daarom wijst Den Haag Fossielvrij de gemeente op de gevolgen van de klimaatverandering voor haar geld. Zijn de gemeentelijke beleggingen nog wat waard, als de Carbon Bubble knapt? En, zou de stad van Vrede en Recht zich niet hardop moeten uitspreken tegen investeringen in de oorzaak van klimaatontwrichting, oorlogen en vluchtelingen?

Activistische ondernemer of ondernemende activist?

Ruud Koornstra was eerst tv-producent van programma’s als Lingo en Villa Felderhof. Daarna werd hij met Tendris duurzaam ondernemer (oa Oxxio, LED-lamp, elektrische auto en XXImo). Nu noemt hij zich ‘ondernemend activist’ en ‘activistisch ondernemer’. Hij zet alles op alles voor een fossielvrije toekomst.